20 jaar & 20% korting!

Help, wat doe je als je als 50 plusser plotseling op straat komt te staan?

Help, wat doe je als je als 50 plusser plotseling op straat komt te staan?

Daar stond ik dan te kijken, want dit overkwam mijn in 1998 en stelde ik mij de vraag: wat ga ik nu doen? In ieder geval niet bij de pakken neerzitten. Zo zit ik niet in elkaar. De illusie dat ik nog bij een werkgever in dient zou kunnen treden had ik niet. Ik vond het doeltreffender om mijn energie in te zetten op iets wat meer kansen van slagen zou hebben. Want als 50 plusser had ik zeker een voordeel. Namelijk mijn ervaringen, mijn expertise. Ik ben onderaan begonnen als laboratorium medewerker en heb mijzelf opgewerkt tot technisch directeur. Al deze ervaringen en kennis zou ik kunnen gaan gebruiken en inzetten om mijn eigen bedrijf te starten en aldus geschiedde.

In 1998 startte ik Cezet International VOF, samen met mijn dochter Lizette Welgraven. Haar had ik nodig omdat mijn talenten nu eenmaal niet lagen en niet liggen op het administratieve vlak, tevens niet op de marketing en de later geïntroduceerde social media. Zo kan ik wel constateren dat er veel veranderd is in 20 jaar. Binnen 8 jaar had ik een groot bedrijf opgezet in Polen met 60 medewerkers. Daar werden hoogkwaliteit autoreparatielakken geproduceerd met mijn recepten. De producten die daar werden gemaakt importeerde ik via Cezet en verkocht ik binnen de EU. Alles verliep op rolletjes. Ik bereikte de pensioengerechtigde leeftijd, sterker nog ik was er al overheen en toen besloot ik om in 2011 om mijn aandelen van dit Poolse bedrijf te verkopen aan een Amerikaanse multinational.

Een kleine bijkomstigheid was de slechte verstandhouding die ik had met de andere Poolse aandeelhouder. Want als eenmaal het vertrouwen geschaad is, moet er vaak een keuze gemaakt worden. Ik hecht namelijk veel waarde aan vertrouwen en eerlijkheid. Ik wil een goede vertrouwensband opbouwen. Of dit nu is met een mede-eigenaar, werknemers of klanten.

Maar het bloed kruipt vaak waar het niet gaan kan, dus zette ik Cezet International VOF voort met mijn dochter. Maar ik was gebonden aan mijn concurrentiebeding en mocht ik twee jaar lang geen autoreparatielakken verkopen. Dus begon ik met de verkoop van de non-paint artikelen. Ik had reeds vele contacten opgedaan in China en zette dit voort. Zo begon ik met de inkoop van filmbacking schuurpapier.

Een kwalitatief sterker schuurmateriaal. Nee geen papier dus maar een met een oxide korrel vervaardigd materiaal wat niet scheurt zoals papier dat wel kan doen. Ik koop dit rechtstreeks in bij de fabrikant in grote rollen en hebben het snijden in eigen beheer. Ik kan dus met recht zeggen dat ik weet wat ik koop. Ik heb de fabrikanten zelf regelmatig bezocht en blijf dit doen. Ik geloof in dit artikel en alle andere artikelen die ik inkoop omdat ik met eigen ogen gezien heb waar en hoe het vervaardigd wordt. Tevens is de prijs zeer gunstig omdat ik rechtstreeks bij de fabrikant inkoop.

Bij schuurmaterialen bleef het niet.

Om de klant een geheel pakket te kunnen aanbieden hebben we al gauw het assortiment uitgebreid met tape, schuurmachines, spuitpistolen en overige materialen. Sinds kort heb ik ook weer mijn eigen lijn autoreparatie lakken geïntroduceerd. Cezet International, een klein familiebedrijfje waarbij vertrouwen hoog in het vaandel staat, kan u een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment aanbieden tegen een zeer gunstige prijs. Ik CEes en mijn dochter LiZET, samen CEZET geloven in onze producten.

Wat vindt u als klant belangrijker, kwaliteit of prijs? of bent u juist op zoek naar een goede prijs kwaliteit verhouding? in de sector autohandel en -reparatie een gemiddeld bedrijfsresultaat behaald wordt van 2,8 % Dit betekent dat van er van elke EURO omzet gemiddeld 2,8 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 97,2% van de omzet. De grootste kostenpost betreft “Inkoopkosten omzet” met een aandeel van 78,77%. Ik ben zelf niet zo van de cijfertjes maar dit zijn harde feiten en hieruit concludeer ik wel dat er maar weinig marge is en hoe belangrijk dus de prijs van de inkoop moet zijn.

Wij geloven dat onze prijs – kwaliteitsverhouding goed in balans is. Wij hopen u dat u binnenkort te mogen verwelkomen op onze website www.cezet.com. Wij bieden u ter kennismaking een korting aan van 20% omdat wij dit jaar 20 jaar bestaan.

Vult u bij afrekenen op onze website de kortingscode: korting20 in.

https://www.cezet.com/cezet-international-vof-bestaat-20-jaar/