Hiltermann Lease

Hiltermann Lease: ‘Pleased to meet you, again’

Hiltermann Lease: ‘Pleased to meet you, again’

Met ingang van 4 juni krijgt de eerdere aangekondigde fusie tussen Auto Lease Company en Strix Lease Service zijn beslag met de lancering van een nieuwe naam: Hiltermann Lease. Beide bedrijven opereerden al sinds 2014 onder de vlag van de holding Hiltermann Lease Groep, waaronder ook de equipmenttak The Lease Factory valt. Deze laatste blijft weliswaar een zelfstandige entiteit, maar zal naar buiten toe eveneens onder de naam Hiltermann Lease gaan opereren.

Een belangrijke reden om de werkmaatschappijen samen te voegen, is de toenemende vraag van klanten naar een gemengde leaseportefeuille. Strix Lease Service richt zich van oudsher op operational lease, terwijl Auto Lease Company een sterke positie inneemt in de (indirecte) verkoop van financial lease. The Lease Factory maakt dit compleet met equipment lease producten.

“Onze kracht is dat wij bij iedere leasevraag de juiste oplossing kunnen bieden. Onze bestaande klanten weten en waarderen dit, maar naar buiten toe was dit minder duidelijk. Met één nieuwe sterke naam verwachten we krachtiger in de markt te kunnen opereren”, licht algemeen directeur Michel Akerboom toe.

Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland

Door ook The Lease Factory onder de nieuwe naam te laten werken, zal Hiltermann Lease zich bovendien nog sterker profileren als dé bank- en merkonafhankelijke lease- en financieringsmaatschappij voor MKB Nederland. “Vandaar ook onze nieuwe slogan Mobiliteit en bedrijfsmiddelen voor ondernemend Nederland. Wij willen nadrukkelijk op iedere financieringsvraag in kunnen spelen, ongeacht het object”, vertelt Akerboom, “Wij lopen voorop in het aanbieden van leasevormen op equipment, waarbij de service en dienstverlening die men gewend is te krijgen bij de leaseauto ook hier wordt toegepast. Dit is één van de manieren waarop wij onze klanten een totaaloplossing kunnen bieden.”

Hiltermann Lease Groep beheert momenteel ruim 26.000 contracten en heeft de ambitie om door te groeien naar 35.000 in 2020. “Deze fusie is noodzakelijk om die doelstelling ook waar te maken. We zijn eerder al gestart met de integratie van de backoffice. Nu we ook commercieel als één bedrijf gaan opereren, ontstaat er een organisatie die efficiënter, slagvaardiger én herkenbaarder is. Klaar voor de toekomst”, ziet Akerboom.

Herkenbare naam, herkenbare service

Met de keuze voor Hiltermann Lease keert bovendien een bekende naam in de leasewereld terug. Boudewijn Hiltermann, oprichter en voorzitter van de Raad van Commissarissen, was eind 20e eeuw al succesvol met Hiltermann Lease Service. “Het was voor ons geen keuze om verder te gaan met één van de bestaande namen. We willen juist laten zien dat we uitblinken op meerde lease specialismen. Die naamsherkenning telt bovendien dubbel, omdat wij anno 2018 op hetzelfde serviceniveau opereren als Hiltermann Lease Service destijds”, aldus Akerboom.

 

*******************************************************************************************

Over Hiltermann Lease Groep

Hiltermann Lease Groep is een leasemaatschappij gericht op het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Het beheert een portefeuille van ruim 26.000 leasecontracten, waardoor het zich mag scharen bij de top 10autoleasemaatschappijen van Nederland. Hiltermann Lease Groep werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Hoofddorp. De directie wordt gevormd door Michel Akerboom en in de Raad van Commissarissen zetelen Boudewijn Hiltermann en Freddy Hollander.