Capas – Individueel, als team of als organisatie.

Bereidt organisaties, teams en medewerkers voor op een succesvolle toekomst!
Team development. Hoe goed is jullie samenwerking?

Het resultaat van onze teamsessie is een high performance team. In dit team is er veel vertrouwen, worden conflicten constructief opgepakt, is er een hoge mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid en is er focus op gezamenlijke doelen.

Onze teamontwikkelprogramma’s zijn altijd maatwerk. Om tot een high performance team te komen, heeft het ene team meer training nodig dan het andere. Hieronder staat de standaard opbouw van ons teamontwikkelprogramma, waarbij elke stap een trainingsdag beslaat. Maar het is uiteraard ook mogelijk om een leuke dag op maat via Capas te verkrijgen.

Voorbeeld programma-opbouw
Voorafgaand aan het teamtraject ontvangen de deelnemers een voorbereidingsopdracht en tussen de teamdagen zit voldoende ruimte om praktijkopdrachten te kunnen uitvoeren.

Programma

 1. Individu
  Doel: bewustwording van individuele kwaliteiten en valkuilen in communicatie (bij voorkeur met individuele gedragsanalyses).
 2. Team
  Doel: bewustwording van elkaars kwaliteiten en valkuilen, samenwerking bevorderen, meer persoonlijke focus, openheid & vertrouwen binnen het team.
 3. Organisatie
  Doel: bewustwording van wat er in de organisatie moet gebeuren om optimaal te kunnen presteren.
 4. Omgeving
  Doel: professionaliteit richting de klant vergroten.

capas 3

 

Executive coaching. Welke doelen ga jij bereiken?

In een kort coachtraject krijg je diepgaand inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. Je doorbreekt destructieve patronen en doorloopt voortaan verandertrajecten met duurzaam resultaat. Kortom: je bent klaar voor een succesvolle toekomst.

Onderzoek naar persoonlijke ontwikkeling wijst uit dat gedrag verandert wanneer mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Daarom vragen we je vooraf na te denken over welke doelen je wil bereiken en waarom. In de coachgesprekken faciliteren wij je door het aanreiken van theoretische kaders (o.a. Covey, TA en systemisch leiderschap), het spiegelen van gedrag, het confronteren, aanmoedigen en enthousiasmeren. Kortom, door je persoonlijk leiderschap te laten inzetten in de richting van het door jou gewenste doel.

 1. Voorbereiding
  Aan de hand van een vragenlijst per mail.
 2. ‘Klikgesprek’
  Om te bepalen of de voorgestelde coach een ‘klik’ heeft met de coachee.
 3. Intakesessie
  Aan de hand van een gedragsanalyse (bijvoorbeeld van TTISI) formuleren coach en coachee samen de kern van het probleem en de doelstelling van het coachtraject. Samen definiëren zij wat ervoor nodig is om deze doelen te bereiken en het aantal sessies dat naar verwachting nodig is. Dit aantal sessies betreft een richtlijn en kan lopende het traject in overleg naar boven of beneden bijgesteld worden. Uitgangspunt is 5 gesprekken.
 4. Uitvoering coachtraject
  Coach en coachee komen samen om de persoonlijke ontwikkeling te bespreken. Bij voorkeur vinden de coachsessies plaats op een externe locatie of locatie van de coach om het leervermogen te vergroten.

capas

Leadership programs. Hoe inspirerend ben jij?

Met onze leadership programs word je de leider van de toekomst. Je bent inspirerend, vitaal en houdt het simpel. Je weet hoe je anderen kunt bewegen de volle verantwoordelijkheid te pakken. Ook weet je waar je naartoe wil en hoe je daar gaat komen. Je haalt synergie uit samenwerking en begeleidt veranderprocessen in mensen, teams en organisaties effectief.

Na het volgen van dit programma hebben de deelnemers een realistisch beeld van persoonlijke (leiderschaps-)kwaliteiten en geven zij effectiever leiding op tactisch en strategisch niveau.

Doelgroep

MT-leden of daaraan gelijkgestelden & specialisten die medewerkers aansturen (bijvoorbeeld in grotere projecten) danwel sterk en erkend leiderschapspotentieel hebben (doorgroeipotentieel).

Voorwaarden voor deelname

Deelnemers zijn aanspreekbaar op eigen gedrag, zijn bereid om kritisch naar zichzelf te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Ook hebben zij de discipline om gedurende dit programma en daarna het eigen leer-/werkproces te monitoren. Gewenst werk-/ denkniveau is minimaal HBO.

Opzet

Een zeer afwisselend programma begeleid door 2 trainers. Met veel interactie en weinig PowerPoint. Groep van minimaal 8 tot maximaal 10 deelnemers. Er wordt zowel mentaal, emotioneel, fysiek als zeer inspiratievol gewerkt. Een constante afwisseling tussen reflectie en actie, tussen individueel en samen, tussen schriftelijk en mondeling en tussen verbeeldingskracht en rationaliteit, gekoppeld aan generatie Y.

Leerdoelen

Na afloop van het programma

 • hebben de deelnemers een persoonlijke visie op leiderschap;
 • kennen zij eigen kwaliteiten, uitdagingen en opvattingen;
 • weten zij hoe gelimiteerde denkbeelden de realisatie van visies in de weg staan;
 • beschikken zij over vaardigheden die hun effectiviteit als leidinggevende ondersteunen;
 • zijn zij in staat om verbinding te maken met zichzelf en met hun omgeving;
 • hebben zij door actieplannen concrete ontwikkelpunten aangepakt en zijn zij in staat deze ontwikkeling/groei in de praktijk verder voort te zetten.

Programma

1. Kick-off 1 dagdeel
2. Intakegesprek met gedragsanalyse & 360° feedback 2,5 uur pp
3. Module 1 – Persoonlijk Leiderschap Training: 5 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
4. Module 2 – Leidinggeven aan Individuen Training: 5 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
5. Module 3 – Leidinggeven aan Teams Training: 2 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
Intervisie
6. Module 4 – Business partner van je klant & omgeving Training: 2 dagdelen
Intervisie: 2 sessies
360° feedback
7. Borgen & inspireren Wrap-up: 2 dagdelen

capas 1

Meer weten? Klik dan hier om direct contact op te nemen!

Beoordeel & schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Perkinsbaan 11
Nieuwegein 3439 ND UT NL
Routebeschrijving
Capas werkt op afspraak. Neem vrijblijvend contact op.