Autobedrijven laten geld liggen (vervolg)

Na een 2 maanden durend onderzoek is de conclusie zo helder als glas, 84% van autobedrijven laat geld liggen.

Onderzoek toont aan; 5 van de 6 autobedrijven laat geld liggen.

Na een 2 maanden durend onderzoek is de conclusie zo helder als glas, 84% van autobedrijven laat geld liggen. Erger nog… diezelfde bedrijven vermoeden het ook, al weten ze niet hoeveel, waar en waarom. Laat staan dat er een oplossing is.

Meten is weten.
Maar wat moet je dan weten? Om te beginnen mag je je een beeld vormen van het uurtarief dat je hanteert. Hoe verhoud ik mij tot mijn omgeving? Hoe tot de markt? En vraag ik genoeg om rendement te halen?

Hard werken of goed werken?
En vervolgens wil je graag weten of de inspanningen van jou en jouw monteurs wel voldoende effectief en efficiënt zijn. En hoe meet je dat in vredesnaam? Zijn daar normen voor? En gelden die ook voor mij?

Auto-ondernemer of boekhouder?
Het leven van een ondernemer is een kluwen van vragen en de antwoorden zijn niet altijd even eenduidig. Je bent een autobedrijf begonnen en geen administratiekantoor en dat had een reden. Je bent goed in auto’s en goed met klanten. Je boekhouding is een “verplichting”, niet je hobby.

Ben jij de uitzondering?
En toch heb je behoefte om te weten waar je staat en of het ook beter kan. Op het laatste deel van die vraag kan ik in ieder geval JA antwoorden. In 84% van alle gevallen kan het beter…. Veel beter vaak. Bij 5 van de 6 autobedrijven verdwijnt circa € 15.000,– per werkzame FTE alsof het afgewerkte olie is. En met een autohart doet mij dat zeer.