Schade vergoeding?

Is de dagwaarde van een oldtimer voldoende dekkend voor een schadeloos stelling?

Schade vergoeding?

Is de dagwaarde van een oldtimer voldoende dekkend voor een schadeloos stelling?

In het bezit van een oldtimer? Veel tijd, aandacht en geld aan besteed. Een oldtimer is geld waard en blijft geld waard. De verzekeraar hanteert aangepaste verzekeringspolissen voor oldtimers. Dit kan een voordeel bieden in het berekenen van de premie. Een vereiste is wel dat de oldtimer vooraf aan de verzekering op waarde getaxeerd moet worden.

Buiten de verplichte WA wordt een verzekeringspolis aangegaan om bij schade, schadeloos gesteld te worden. Schadeloos stelling is een vergoeding voor de schade aan de oldtimer.

Het op waarde taxeren van de oldtimer is van belang. Voor de verzekeraar is de getaxeerde waarde van de oldtimer een uitgangspunt voor het verzekerd bedrag. Het verzekerd bedrag speelt een belangrijke rol in een schadeloos stelling bij schade aan de oldtimer.

Met, of ook zonder, gebruik te maken van de oldtimer bestaat er risico op beschadiging. En dan wat? Met een beschadiging aan een oude auto, die niet op waarde is getaxeerd, hanteert de verzekeringsmaatschappij de dagwaarde van de zo’n oude auto. De dagwaarde van een zo’n oude auto is niet gelijk aan de getaxeerde waarde van zo’n oldtimer.

Bij schade volgt schade afwikkeling op basis van de dagwaarde. De schade wordt door de schade-expert beoordeeld en wordt er de dagwaarde vastgesteld. De dagwaarde? Ja, mits de oldtimer op waarde is getaxeerd door een onafhankelijk, beëdigd en gecertificeerd automotive taxateur.

Neen, de dagwaarde is niet voldoende voor een schadeloos stelling.

Oké, hoe kom ik aan een onafhankelijk, beëdigd en gecertificeerd automotive taxateur?
www.kattenberg-expertise.nl

 

Klik hier voor meer uitleg over de diensten Kattenberg Expertise!